ELKÖLTÖZÜNK!
Ügyfélszolgálatunk (e-mail, telefon, Facebook) 2024. november 21. 12 órától november 22. 17 óráig nem elérhető, a személyes átvétel pedig szünetel. Rendszerünk ez idő alatt a rendeléseket zavartalanul fogadja.
2024. november 25. (hétfő) 8 órától ügyfélszolgálatunk és a személyes átvétel is a megszokottak szerint rendelkezésre áll.
Új személyes átvételi pontunk: 1139 Budapest Üteg utca 6.
Köszönjük szíves megértésüket!
A nyers perui kakaópor Criollo fajtájú, ez a legritkább, legfinomabb kakaófajta, nagyjából a teljes kakaótermelés 10-15%-át adja. A nyers, napon szárított kakaóbabot zúzzák, majd az így kapott masszát kipréselik. A préselés során kakaóvaj és az úgynevezett kakaótészta keletkezik, ez utóbbit porrá őrölve készül a kakaópor. Magas antioxidáns tartalma révén természetes sejtvédő hatású, ezért segíthet az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős magnéziumforrásként nélkülözhetetlen a megfelelő idegi és izomműködéshez, illetve hangulatjavító, energetizáló hatásáról is ismert. A kakaó rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban, elismerten az egészséges szívműködést segítő szupertáplálék, emellett csökkentheti a stroke és a rák kockázatát. Tömege 50%-át három féle zsír alkotja, amelyek nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk. Ezek egyike az olívaolaj zsírja, az olajsav, valamint sztearinsav és palmitinsav, illetve a kakaó több aminosavat is tartalmaz, mint például a triptofán és az argine. A kakaópor rendkívül széles körben alkalmazható, számtalan élelmiszer, ital és édesség legfontosabb alapanyaga.
A kakaóporból egyaránt készíthetünk italokat és használhatjuk sütéshez-főzéshez.
Tárolja hűvös (kb. 18-20 C fok), sötét és száraz helyen.
Származási hely: Peru
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.