A Theobroma Cacao egy a trópusi éghajlaton, főleg Dél-Amerikában termő örökzöld cserje. Gyümölcse a kakaóbab amelyet kézzel szednek, a betakarított hüvelyeket megtörik és hagyják fermentálódni. Az erjedés során a kakaóhüvely folyékonnyá válik, amely csökkenti a bab keserűségét. Végül a babszemeket lemossák, fertőtlenítik és szárítják. A BioMenü perui KAKAÓBAB a Cacao Criollo fajtából készül, melyet kiváló minősége miatt a kakaók „királyának” is neveznek. A kakaó tömege 50%-át három féle zsír alkotja, ezek nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk (az olajsav, a sztearinsav és a palmitinsav), illetve többféle aminosavat is tartalmaz(triptofán és argine). Nyers formában nagyon egészséges, rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. Rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni az időskori szellemi hanyatlást, illetve hatékonyan támogathatja a szív egészséges működését. A kakaóbab élénkítő hatású, éberséget, és jó közérzetet biztosít. Kellemesen kesernyés íze miatt nyersen is fogyasztják, de porrá őrölve és meleg tejben elkeverve kiváló frissítő készíthető belőle.
A kakaóbab felhasználása sokrétegű, hiszen fogyasztható magában, sütemények ízesítéséhez, de készíthetünk kakaóitalt is belőle. Kakaóital készítése 1 személyre: 1 kávéskanál kakaóbabot megőrölünk majd egy 2-2,5 dl csészébe tesszük. Ezután öntsünk rá egy kevés, forró növényi tejet, ezzel keverjük szép simára majd végül öntsük fel a maradt forró tejjel. Édes szájúak ízlés szerint édesíthetik mézzel, vagy természetes édesítőkkel, ínyenceknek pedig fahéjjal, gyümölccsel, vagy akár pikáns paprikával fűszerezve is ajánljuk.
Tárolja hűvös (kb. 18-20 C fok), sötét és száraz helyen.
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.