A lucuma a Sapotaceae családhoz tartozik, hazája Dél-Amerika, elsősorban Peru. A lucuma fa gyümölcsének sárga színű, édes húsa kiváló forrása a szénhidrátoknak, ásványi anyagoknak, rostoknak, valamint vitaminoknak, különösen az A és a C vitaminnak, magas béta-karotin koncentrátum, vas és niacin tartalom jellemzi. Feldolgozása során kíméletesen szárítják, így megőrzi rendkívül magas szacharid tartalmát. A lassan felszívódó szacharidnak köszönhetően nagyon tápláló és a nyers csokoládé illetve a fagylaltkészítés elengedhetetlen alapanyaga. Kellemes, karamellhez hasonló íze miatt számos további recept adaléka. A lucumával különleges ízélményhez és egészséges energiához jutunk..
Tetszőleges mennyiséget fogyaszthatunk belőle. Keverhetjük fagylaltba, turmixba, desszertekhez. Liszthez keverve egzotikus sütemény is készíthető belőle. Receptötlet: Mixeljünk össze szeletelt, érett mangót, egy banánt, egy kis kanál lucumát és egy kis kanál kókuszcukrot. Fagyasszuk le, majd újból mixeljük, és azonnal tálaljuk! A mangószorbet igazán fenséges!
Figyelmeztetés:
Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt használna! Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.