A camu camu fa az Amazonas vízgyűjtő medencéjének tápanyagokban gazdag talaján nő, gyümölcse kb. akkora, mint egy nagyobb szőlőszem, színe bordós piros, leve sárgás. A bogyókat szüretkor azonnal csónakokra rakják és lefagyasztják, hogy tápanyagait a lehető legteljesebb mértékben megőrizve jusson el a fogyasztókig. Gyümölcse több természetes formában előforduló C-vitamint tartalmaz, mint bármely más ismert növény a világon (100g gyümölcsben kb. 2g C-vitamin található).
Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, jelentős mennyiségű aminosavat (szerint, valint és leucint), béta-karotint és bioflavonoidokat is tartalmaz. A C- vitaminon kívül aminosavakat, béta-karotint, rostokat, kalciumot, káliumot, foszfort és vasat is tartalmaz. A többi szupertáplálékhoz hasonlóan a camu camu is sokféle jótékony hatással bír: segít többek között a vírusok elleni harcban, herpeszek, afta, övsömör esetén gyorsítja a gyógyulást illetve a tünetek visszahúzódását. Ezen kívül ismert még immunerősítő, ínyvédő hatásáról, használják asztma estén.
Figyelmeztetés:
Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt használna! Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.