A tönkölybúzát már az ősember is ismerte. A közönséges búzához képest nagyobb fehérjetartalommal és rendkívül kedvező aminosavtartalommal rendelkezik. Magas az ásványianyag tartalma (vas, magnézium, kobalt) valamint vitaminokban (A, B, E) is igen gazdag. Az idegrendszerre is jótékony hatással van, mert erősíti az úgynevezett mielinhüvelyeket és ezáltal kevésbé lesz ideges, aki ezt fogyasztja. 150 g tönkölybúza fedezi egy ember napi aminosav, ásványianyag és vitamin szükségletét. Alig van az emberi szervezetnek olyan része, amelyre a tönkölybúza ne lenne jó hatással.
Az eddig leírtakból kitűnik, hogy a tönkölylisztből készült tésztának kimagasló az élettani hatása. Ezeket a jó tulajdonságokat egyesítjük a bio gyártás előnyeivel. Ez a tészta nem csak kiváló alapanyagból készül, hanem még teljesen vegyszermentesen is. Nem tartalmaz permetszer maradványokat és nem génkezelt. A tönkölyliszt ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.
A tészta előállításánál nagy gondossággal járunk el. Az alapanyagokat és a gyártást is teljesen elválasztjuk a konvencionális termékeinktől, mind térben, mind időben. A bio tönkölytészta előállítását a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzi, és ad ki számunkra nemzetközileg is elismert tanúsítványt, amivel igazoljuk vevőink felé, hogy tésztáink megfelelnek a bio előállítás magas követelményének.