Felhasznált rész: a szár
400 mg fagyasztva őrölt teljes növényi por kapszulánként
Narancsbőrre
Ezt az egzotikus gyümölcsfélét Kolombusz Kristóf fedezte fel 1493-ban Guadalupe szigetén. Az őslakosok „nana” néven ismerték.
Hosszú ideig csak az íze miatt fogyasztották. A növény egy bromelin nevű enzimet tartalmaz, amely főleg a kocsányban koncentrálódik. Bármennyi ananászt eszünk is tehát, nem kapunk a bromelin jótékony hatásából.
Ezért érdekes megoldás a növény teljes kocsányának elporítása és kapszulába töltése, hogy így szedhető legyen. A bromelinnek gyulladáscsökkentő hatása is van, így fokozatosan csökkentheti a helyi ödémákat.
Ez az enzim ugyanakkor segíthet megállítani a vér inzulin szintjének a növekedését (ami cukor tartalmú élelmiszerek fogyasztása esetén alakul ki), ezáltal pedig csökken a cukorból képződött zsír lerakódása.
A felszívódott bromelin eloszlik a testben, és elősegítheti a narancsbőrt kiváltó, rendellenesen a testszövetekben lerakódott fehérjék könnyen metabolizálható aminosovakká történő lebontását. Ezáltal segíthet eltüntetni a narancsbőrt.
Ajánlható: narancsbőr ellen, ödéma kezelésére, zsír, háj lebontásra.
Figyelmeztetés: testsúlycsökkenés csak kontrollált kalória bevitel mellett érhető el.
Adagolás: egy-egy kapszula reggel, délben és este étkezés után nagy pohár vízzel.
Ellenjavallat, mellékhatások: nem ismeretesek.
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.