Új jelszó kérése


Natures Aid Vas biszglicinát, Észterezett C-vitaminnal és folsavval tabletta 90db

Natures Aid Vas biszglicinát, Észterezett C-vitaminnal és folsavval tabletta 90db
4 217 Ft4217
Vas-biszglicinát észter C-vel, B12-vitaminnal és folsavval.
 • A Vas-biszglicinát, az Észter C, a B12-vitamin és a Folsav előnyei:

  Vérszegénység/Vashiány – a vér és a szövetek alacsony vastartalma (vérszegénység) levertséget, légszomjat, sápadtságot és a fertőzésekkel szembeni csökkent védekezőképességet okozhat, amely tünetek vasbevitellel megszüntethetők.

  Jellemzők:
  Vasra van szükség a hemoglobin, a myoglobin és a citokróm rendszer felépítéséhez. A hemoglobin oxigént szállít az izmokhoz, ahol az, a felhasználásig myoglobin formájában tárolódik. A sejten belüli oxigén szállításért a citokróm rendszer felelős. Vashiány esetén az oxigén ellátás akadályozott, emiatt csökken az energiatermelés, amely következtében fáradtság lép fel. Mivel a myoglobin és az energia tároló molekula, az ATP felépítéséhez is vasra van szükség, emiatt vashiány esetén a fáradékonyság akár normális hemoglobin szint esetén is jelentkezhet. A normális agyműködéshez, az immunrendszer hatékony működéséhez, valamint a sejtek normális fejlődéséhez és funkciójához szükséges DNS molekulák szintéziséhez is nélkülözhetetlen a vas. A kollagén, az egészséges kötőszövet valamint a szerotonin, dopamin és noradrenalin hírvivő molekulák szintézise is vasat igényel.

  Az alacsony folsav és B12-vitamin szint gyakran alacsony hemoglobin szinttel jár együtt, emiatt a vérszegénység kezelésében ezen két molekulának is fontos szerepe van.

  Ellenjavallatok/Figyelmeztetések
  A túl nagy vasbevitel káros lehet a szervezetre ezért vaskészítmények szedése előtt konzultáljon kezelőorvosával. Vastárolási betegségben szenvedőknek (haemochromatosis, haemosiderosis) vaskészítmények szedése nem ajánlott. Hűvös száraz helyen, kisgyermekektől elzárva tartandó! A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Ne szedje, ha bármely összetevőjére túlérzékeny! A túladagolás veszélyes lehet a nagyon fiatal gyerekeknek!
 • Vonalkód 
  5023652290099
  Vonalkód
  5023652290099
  ÁFA kulcs
  27
  Cikkszám
  25126279
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.