Új jelszó kérése


Nasara Kineziológiai tapasz 5 m x 5 cm Bézs

Nasara Kineziológiai tapasz 5 m x 5 cm Bézs
2 672 Ft2672

Kifejezetten sportolók számára fejlesztett, különlegesen rugalmas, erősebben ragadó szalagok mind a bőrre, mind egymásra is. Nagy igénybevétel esetén, sok mozgás, izzadás, sporttevékenység alkalmával választandó tape.

 • A Kinesio-Taping módszer kidolgozása a japán Kenzo Kase orvos-kiropraktőr nevéhez fűződik és a 70-es évekre nyúlik vissza. Az addig ragasztószalagokkal és kötésekkel rögzített ízületek és izmok ötletéből kiindulva a japán orvos kifejlesztett egy nyújtható, mozgékony szalagot, melyet a bőrre ragasztva lényegesen meggyorsul az ízületi és izompanaszok gyógyulási ideje.

  Hatásmechanizmus
  Az szalagot felragasztjuk a bőrre (csak a tökéletes kivitelezéstől várható el a hatás), ennek köszönhetően az alatta futó izmok a test mozgása során a rugalmasan rögzített bőr alatt fognak elcsúszni. Ez az egyébként természetes jelenség a nyirokkeringés egy test által indukált masszázsa, mely a nyirokkeringés fennmaradását, a nyirokkeringésbe való visszakerülését biztosítja. Az ragasztás során a rugalmasan rögzített, feszített bőrfelület egy fokozott nyirokmasszázst kap, ezen felül olyan receptorok kapnak állandó ingerlést, melyek a szervezet természetes fájdalomcsillapító-rendszerét aktiválják. A szövetek a kötés alatt is mozogni tudnak, hiszen a szalag rugalmas, tehát a mozgás által a szövet természetes gyógyulási folyamata gyorsul. Ahol gyulladás található, ott a szövet gyulladáscsökkentő folyamatai is lényegesen rövidebb idő alatt folynak le.

  Milyen módon hat az ízület-, izom- és meridián-ragasztás?
  • Fájdalomcsillapítás
  • Izomtónus szabályozása (túl feszes vagy túl laza izomzat esetén)
  • Pszichovegetatív zavarok megszüntetése
  • Immunstimulálás, immunserkentés a kezelés helyszínén
  • Gyulladáscsökkentés a kezelés helyszínén
  • Duzzanatok gyors csökkentése a nyirokkeringés serkentésén keresztül
  • Vérkeringés serkentése a kezelt területen

  Otthoni használata biztonságos és egyszerű, így az önkezelés is eredménnyel kivitelezhető. Ehhez mindenképpen fontos a magyar nyelvű szakirodalom vagy kezdőcsomag beszerzése!
 • Vonalkód 
  8809095690620
  Vonalkód
  8809095690620
  ÁFA kulcs
  27
  Cikkszám
  25126162
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.