Új jelszó kérése


BioMenü BIO 100% Arabica instant kávé 100g

BioMenü BIO 100% Arabica instant kávé 100g
1 790 Ft
A BioMenü 100% arabica instant kávé méltányos kereskedelemből (Fair Trade) származó első osztályú biotermesztésű 100%-os arabica, azonnal oldódó instant kávét tartalmaz. Az arabica babkávé ízben és aromában felülmúlja a robustát.
 • Az arabica kávé jótékony hatása:
  - Csökkenti a vesekő kockázatát
  - Csökkenti az epekő és epehólyag betegség kockázatát
  - Csökkenti a depresszió kockázatát
  - Csökkenti a fogkőképződést

  Az ínyencek körében az arabica finomabb és jobb minőségű kávébab hírében áll. Ezek a kiváló szemek nevüket az arabokról kapták, ugyanis ők vitték be a terményt Kelet-Afrikából Arábiába a XV. században. Ez az érzékeny cserje a magas fák árnyékában virágzik, és 1300 – 1800 méter közötti tengerszint feletti magasságon érzi magát legjobban. Klíma tekintetében leginkább a száraz és az esős időszakok váltakozását kedveli, kifejezetten érzékeny a szélre és a fagyra. Ezek a jellemzők erősen behatárolják az arabica termesztési területét, hiszen kevés olyan vidék van, amely megfelel minden követelménynek. Kevésbé ellenálló a betegségekkel szemben, hosszabb érési időszakot igényel, és lassabban növekszik, mint a robusta cserjék.

  A kávé mértékletes fogyasztás esetén serkentő hatással van a központi idegrendszerre, a szívre, a véredényekre és vizelethajtó hatása miatt a vesékre is.

  Felhasználási javaslat
  Egy-két teáskanálnyi mennyiséget öntsön egy csészébe, adjon hozzá forró vizet és keverje össze, ízesítse kedve szerint. Naponta 2x, főétkezések után ajánljuk, igény szerint nyírfacukorral, fruktózzal vagy sztíviával édesítve.
 • Vonalkód 
  5999886305567
  Vonalkód
  5999886305567
  ÁFA kulcs
  27
  Cikkszám
  25124956