Új jelszó kérése


Artelac Rebalance szemcsepp 10 ml

Artelac Rebalance szemcsepp 10 ml
3 168 Ft

Komplex összetételű szemcsepp tartós hatással. Segít megállítani a száraz szem tüneteihez vezető eseménysort, nedvesíti a szemet és megvédi a felszínét.

Forgalmazó: Bausch+Lomb/Valeant Pharma Mo. Kft. Csatárka út 82-84   

 • • Az Artelac Rebalance-nak a szemben és a könnyben megtalálható kulcsfontosságú összetevői vannak. Ezek közé tartozik a nátrium-hialuronát, amely vizet, tápanyagokat és tisztított ionokat (pl. kálium, magnézium, nátrium és kalcium) köt a szem felszínéhez a maximális nedvesítés és a tünetek enyhítése érdekében.
  • A B12 vitamin az Artelac Rebalance –t rózsaszínűre színezi, a pislogás során gyorsan eltűnik. Sem a ruházatot, sem a kontaktlencsét nem festi meg.
  • Az Artelac Rebalance-ban két vegyület található (nátrium-hialuronát és PEG 8000) a tünetek minél tartósabb enyhítése érdekében.
  • Az Artelac Rebalance kissé hígabb, mint az emberi testnedvek (hipotóniás). Nyugtatja a szemet, mivel segít visszaállítani a könnyfilm és a szemfelszín élettani ozmotikus egyensúlyát.
  • Az Artelac Rebalance egy innovatív tartósítószert (Oxyd®) tartalmaz, ami a könny természetes összetevőire (oxigén, víz és só) bomlik a szem felszínére jutva.
  • Az Artelac Rebalance könnyen használható, jól tolerálható és biztonságos.

  Kérjük, figyelmesen olvassa el az itt található utasításokat – fontos információkat tartalmaznak a termék használatáról. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, forduljon gyógyszerészéhez, kezelőorvosához.
  Javasolt felhasználás:
  A szem és kontaktlencse nedvesítésére.

  Összetétel
  Az Artelac Rebalance 0,15% hialuronsavat (nátrium-hialuronát), 0,5% polietilén-glikol 8000-et (PEG 8000), kálium-kloridot, kálcium-kloridot, magnézium-kloridot, nátrium-kloridot, B12 vitamint, steril vizet, bórsavat és Oxyd®-ot (a szem felszínére kerülve vízre, oxigénre és sóra bomló, kíméletes hatású tartósítószert) tartalmaz.
  Az Artelac Rebalance 10 ml-es szemcseppentős tartályban kerül forgalomba.
  Az Artelac Rebalance alkalmazása

  Az Artelac Rebalance leginkább a krónikus könnyhiány által okozott tartós szemszárazság tüneteinek enyhítésére és a szem megnyugtatására használható. A krónikus könnyhiánynak számos oka lehet, pl. könnymirigy-gyulladás és működési zavar, a szemhéjak működési zavara, érzékelési zavarok és/vagy nem megfelelő minőségű könny képződése.
  Ha ezek közül egy vagy több tényező veszélyezteti a könnytermelést, a könnyfilm egyensúlya megbomlik és ennek következtében számos kellemetlen panasz és tünet jelentkezhet: szemfelszíni gyulladás, pirosság, égő érzés a szemben, szárazság, fényérzékenység, fáradtság érzés, homokszem érzés és fájdalom, amelyek kezelés nélkül további gyulladáshoz és szaruhártya-károsodáshoz vezethetnek. Bizonyos gyógyszerek (mint fogamzásgátlók, antihisztaminok, béta-blokkolók, görcsoldók, vízhajtók), bizonyos betegségek és bizonyos szemcseppekben lévő tartósítószerek (mint a benzalkónium-klorid, tiomerzál) szintén fontos szerepet játszhatnak a szemszárazság és a szaruhártya-károsodás kialakulásában.
  A könnytermelési zavar komplex jellege miatt csak korlátozott kezelési lehetőségek vannak; azonban az Artelac Rebalance sokrétű összetevőit úgy állították össze, hogy tartósan enyhítse a szemszárazság tüneteit. Pótolja a természetes könnyfilmet és annak alapvető összetevőit, ezáltal biztosítja megfelelő működését. Az Artelac Rebalance segít megállítani a száraz szem tüneteihez vezető eseménysort, nedvesíti a szemet és megvédi a felszínét.

  Az Artelac Rebalance biztonságos és helyes használata
  A szemszárazsággal járó állapotok kezelése a tünetek súlyossága és intenzitása szerint egyéni adagolást igényel.
  Naponta 3-5 alkalommal – szükség esetén gyakrabban - cseppentsen egy csepp Artelac Rebalance–t a szemébe.
  Az Artelac Rebalance minden kontaktlencse típussal kompatibilis és alkalmazható kontaktlencse viselése során is.
  Az orvostechnikai eszköz a felbontás után 2 hónapig használható. Aszeptikus technika alkalmazásával sterilezve.
  Ne használja, ha a csomagolás sérült! Direkt napfénytől védve tárolandó!
  Óvintézkedések
  Ne alkalmazza a készítményt, ha túlérzékeny a készítmény bármely összetevőjére.
  Ritkán a készítmény túlérzékenységi reakciót, például helyi allergiás reakciókat okozhat. Ilyen esetekben a kezelést abba kell hagyni.
  Kérjük, ne használja, ha a tartály sérült.
  Ne használja az Artelac Rebalance-t a lejárati dátum után. Írja fel a felbontás dátumát a dobozon lévő helyre.

  Várjon legalább 15 percet két becseppentés között, ha másik szemcseppet is használ.

  Tárolás

  Az orvostechnikai eszköz +1°C és +25°C között, fénytől védve tárolandó.

  Az orvostechnikai eszköz a felbontás után 2 hónapig használható.

  A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

 • Vonalkód 
  4030571003762
  Vonalkód
  4030571003762
  ÁFA kulcs
  27
  Cikkszám
  25126094