Új jelszó kérése


100 % Feketeszeder gyümölcsital 1000 ml

100 % Feketeszeder gyümölcsital 1000 ml
1 389 Ft
A népi orvoslás a gyümölcs rendszeres fogyasztását vértisztítóként, vérszegénység, alacsony vérnyomás, étvágytalanság és sárgaság esetén ajánlotta. A szeder értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.
 • A feketeszeder a rózsa félék családjába tartozik, és már az emberiség történelmének kezdetein is a gyűjtött gyümölcsök közé tartozott. Jótékony hatását az ókorban is ismerték (Hippokratész is leírta általános gyógyító hatását). A népi orvoslás a gyümölcs rendszeres fogyasztását vértisztítóként, vérszegénység, alacsony vérnyomás, étvágytalanság és sárgaság esetén ajánlotta. A szeder értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Ezek közül az A és C-vitamin, kalcium, kálium, vas, mangán, foszfor, magnézium és réz a legjelentősebbek, de van benne folsav, B1és B6-vitamin, pantoténsav, riboflavin és niacin, valamint kis mennyiségben fehérje, zsír és szénhidrát is.

  Jelentős mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, amelyek köztudottan jó immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatásúak. A flavonoidok számos kedvező tulajdonsággal rendelkeznek, ezek közül a legjelentősebb antioxidáns hatásuk. Ennek segítségével elsősorban a káros szabadgyök reakciókkal szembeni védelmet biztosíthatják a szervezetnek. A feketeszeder növényi rostokat, értékes gyümölcssavakat és ásványi sókat is tartalmaz. Ezek szerepet játszhatnak a vírusok, baktériumok leküzdésében.

  Gyümölcse, levele tanninokban (csersavakban) igen gazdag. Számos fajt gyógynövényként használnak, mivel a tanninnak összehúzó tulajdonsága van, ami a hajszálereket védi. Említésre méltó a szeder pektintartalma is. Hivatalosan is elismert tény, hogy naponta legalább 6 g pektin fogyasztása hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. Fáradékonyság ellen is kiváló!
 • Vonalkód 
  5999884221524
  Vonalkód
  5999884221524
  ÁFA kulcs
  27
  Cikkszám
  25124556